Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton pinnoitus ja huoltotoimenpiteet

Tiilikatot ovat pitkäikäisiä ja kustannustehokkaita vesikattoja, joiden huoltotoimenpiteet ovat vähäisiä. Säännöllisesti huollettu tiilikatto kestää sukupuolelta toiselle vuosikymmenien ajan. Tiilikatot ovatkin suosittuja kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa vuoksi. Rikkoontuneet tiilet on helppo vaihtaa eikä hoitotoimenpiteitäkään tarvitse niin usein suorittaa.

Tiilikaton pinnoituksella uusit kattosi ilmeen ja korostat koko talosi ilmettä. Esteettisen hyödy lisäksi tiilikaton pinnoitus suojaa tiiltä vaurioitumiselta. Tiilikatot maalataan suurpaineruiskua käyttäen yleensä 1-2 kertaan. Ennen maalaustyötä pesemme katon huolellisesti, joka on edellytys maalaustyön onnistumiselle. Valmis pinta korostaa talosi yleisilmettä merkittävästi ja voit ilahtua työn jälkeemme.

Kasvustonesto – ja pintasuojakäsittelyt

Tiilikatto voidaan pesun yhteydessä käsitellä kasvustonestoaineella. Kasvustonestoaineet tappaa kasvuston juuret ja aikanaan kasvusto lähtee katolta itsestään. Tätä voidaan tehostaa mekaanisesti joko harjaamalla tai pesemällä painepesurilla. Kasvustonestokäsittely on suositeltavaa, sillä kasvusto, kuten sammal, levä ja jäkälä imee itseensä paljon vettä ja voi aiheuttaa pakkausrapautumista lämpötilan vaihdellessa nollan molemmin puolin. Kasvustonestokäsittely levitetään katolle ruiskulla. Toimenpiteen suositeltu uusintakäsittely on n. 3-5 vuotta.

Maalauksen sijaan tiilikatto voidaan myös käsitellä pintasuoja-aineilla. Pintasuoja-aineet kyllästää tehokkaasti kattomateriaalin, joka muodostaa vettä ja likaa hylkivän pinnan. Pinta on hengittävää ja se suojaa myös UV-säteilyltä. Pintasuoja ehkäisee kasvustojen muodostumista sekä pakkasrapautumista.

Kun katto huolletaan säännöllisesti, on katto helppo pitää puhtaana ja suuremmilta työltä näin vältytään. Mikäli katto pestään suurpaineruiskua käyttäen, tulee tiilikatto aina myös pinnoittaa. Painepesu voi heikentää tiilen pintaa tehden siitä alttiimman vaurioille. Pinnoituksella tiilen ominaisuudet kuitenkin palautuvat ja näin tiili hylkii jatkossakin tehokkaasti vettä ja muita epäpuhtauksia kestäen ehjänä vuosikymmeniä.

Kaikkien vesikattojen pesu ja pinnoitustyöt

Primapinta suorittaa tiilikaton pesut, kasvustonestokäsittelyt ja pinnoitustyöt. Vaihdamme myös rikkoontuneet tiilet ja puhdistamme kourut tarvittaessa. Oli kyseessä sitten tiili – huopa – tai peltikatto, palvelemme sinua vesikattojen maalaustöissä. Asennamme myös kattoturvatuotteet katollesi. Ammattilaisemme työskentelevät katolla turvallisesti ja panostamme työn korkeaan laatuun. Asiakastyytyväisyys on meille kunnia-asia. Ota yhteyttä ja suunnitellaan kattosi huoltotoimenpiteet!

Miksi Primapinta?

Vuosien kokemus kattomaalauksista ja kattojen käsittelytöistä.

 Voit hyödyntää kotitalousvähennyksen.

 Korkea työnlaatu on meille kunnia-asia.