Katon pesu

Katon pesulla saat uuden ilmeen katollesi sekä varmistat maalaustyön onnistumisen

Katon pesulla yleisesti viitataan tiilikattojen pesuihin, mutta pelti – sekä huopakatot tulisi pestä säännöllisin väliajoin. Vesikattojen pesu on katon huoltotoimenpide, jolla voidaan oleellisesti parantaa katon käyttöikää, sillä sammal, jäkälä ja muut epäpuhtaudet lyhentävät sitä. Lisäksi likainen ja epäsiisti vesikatto on esteettisesti myös ikävän näköinen. Mikäli katto on tarkoitus maalata, on katon pesulla suuri rooli työn onnistumisen takeena. Erityisen haastavia maalausalustat ovat sinkityt peltikatot mutta myös huopa – ja tiilikatot tulee pestä ennen maalausta, jotta työ onnistuu.

Peltikaton pesu

Likaantunut peltikatto voidaan pestä kevyillä pesuaineilla, mikäli kattoa ei ole tarkoitus maalata. Harjaamalla tehostetaan pesun tehoa huomattavasti. Kevyesti likaantuneeseen peltikattoon voi riittää myös pelkkä vesipesu eikä pesuaineiden käyttöä välttämättä tarvita. Kun katto on tarkoitus huoltomaalata tai kyseessä on uusi ennestään maalaamaton katto, valitaan pesuaineeksi tehokkaammat pesuaineet. Hyvän tartuntapinnan saaminen on tärkeää, jotta työssä onnistutaan ja maali tarttuu alustaansa lujasti.

Tiilikaton pesu – Sammaleenpoisto, tiilikaton pesu – ja maalaus

Tiilikatoilla voi ilmentyä jäkälän, levän ja sammaleen k

asvustoa. Esteettisen haitan lisäksi, kasvusto voi kuluttaa kattomateriaalin pintaa pakkausrapautumisen vuoksi. Erityisesti sammal sitoo itseensä paljon vettä ja lämpötilan vaihtuessa vesi supistuu ja laajenee aiheuttaen pakkasrapautumista, joka ilmenee halkeam

ina tiilessä. Kun katto pidetään puhtaana kasvustosta, pääsee katto kuivumaan nopeasti sateiden jälkeen. Pesty katto antaa myös hyvän yleisilmeen koko talolle.

Primapinta suorittaa tiilikattojen pesut ja sammaleenpoistot. Katot pesemme joko harjaten tai painepesulla kohteen mukaan ja sammaloituneet katot käsitellään markkinoiden parhaimmilla sammaleenpoistoaineilla. Käsittelymme jälkeen voit olla varma, että katollasi on pitkäikäinen suoja kasvustoja ja muita rasitusta aiheuttavia ilmiöitä vastaan. Primapinta suorittaa kaikkien vesikattojen pesutyöt ammattitaidolla ilman vesivahinkoja.

Miksi Primapinta?

Pesemme ja pinnoitamme erityyppiset katot

 Voit hyödyntää kotitalousvähennyksen.

 Korkea työnlaatu on meille kunnia-asia.